مرگ و مصدومیت ۷ کارگر و شهروند در سایه فقدان ایمنی محیط کار

طی روزهای گذشته در سایه فقدان ایمنی میط کار، چهار کارگر و دو تن از شهروندان کشته و یک کارگر دیگر نیز مصدوم شد. ایران در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا و به نقل از صداوسیما مورخ ۱۸ اسفند ۱۳۹۶، کارگر ۴۰ ساله‌ای که در کنار محل گودبرداری در محوطه یک ساختمان مشغول به کار بود، بر اثر رعایت نکردن نکات ایمنی به عمق گودبرداری سقوط کرد و دچار مصدومیت شدید شد.

در پی وقوع این حادثه سایر کارگران سراسیمه با سامانه ۱۲۵ تماس گرفتند و آتش نشانی را در جریان آن قرار دادند.

ستاد فرماندهی این سازمان بلافاصله آتش نشانان ایستگاه ۵۸ وگروه امداد و نجات ۳ را ساعت ۱۲:۳۱ دقیقه دیروز به سعادت آباد، میدان کتاب روانه کرد.

به گفته محسن صدفی فرمانده آتش نشانان ایستگاه ۵۸، این کارگر ۴۰ ساله درکنارمحل گودبرداری سرگرم کاربود که براثر بی احتیاطی و رعایت نکردن نکات ایمنی، ناگهان به عمق گودبرداری سقوط کرد.

وی افزود: “آتش نشانان و نجاتگران بی درنگ ضمن ایمن سازی محل، با نردبان های آتش نشانی به عمق محل گودبرداری رفتند و سپس با احتیاط کامل بوسیله برانکارد مخصوص، وی را از داخل گودال خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس دادند”.

این فرمانده آتش نشانی خاطر نشان کرد: “این کارگرکه از قسمت کمر، گردن، سر، صورت و هر دوپا دچار مصدومیت شدید شده بود به وسیله آمبولانس اورژانس به بیمارستان انتقال یافت”.

مرگ کارگر جوان بر اثر سقوط در چاه ۲۰ متری

به گزارش خبرگزاری هرانا و به نقل از تسنیم مورخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۶، یک کارگر مقنی که مشغول حفر چاه در یک ملک شخصی در حال تخریب بود، بر اثر سقوط به عمق این چاه ۲۰ متری جان خود را از دست داد.

ساعت ۱۷:۵۵۲ روز گذشته حادثه سقوط کارگر به چاه به سامانه ۱۲۵ اعلام شد که ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی تهران به سرعت نیروهای عملیاتی ایستگاه چهار و گروه امداد و نجات ۹ این سازمان را به محل حادثه در خیابان ری، نرسیده به میدان قیام، خیابان حاتمی اعزام کرد.

رحمان شکری؛ رئیس ایستگاه سه سازمان آتش‌نشانی تهران درباره جزئیات این حادثه اظهار کرد: “در یک ملک شخصی در حال تخریب، کارگران مقنی در حال حفر چاه بودند که به علت نامشخصی یکی از این کارگران، ناگهان به عمق ۲۰ متری چاه سقوط کردگ.

وی ادامه داد: “نیروهای عملیاتی به سرعت محل حادثه را ایمن‌سازی کردند، با رعایت نکات ایمنی، یکی از نجاتگران به عمق چاه رفت و با استفاده از تجهیزات مخصوص، این کارگر را با همکاری سایر نیروهای آتش‌نشانی از چاه خارج کردند”.

شکری تصریح کرد: “پس از بیرون کشیدن کارگر مقنی که کاملاً بیهوش و فاقد علائم حیاتی بود، به سرعت آتش‌نشانان به همراه عوامل اورژانس حاضر در محل تمام تلاش خود برای برگرداندن علائم حیاتی وی به کار بستند اما تمام این تلاشها بی‌نتیجه ماند و این کارگر جان خود را از دست داد”.

شکری خاطرنشان کرد: “عوامل اورژانس، به رغم تائید فوت این کارگر، وی را به سرعت به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال دادند اما تلاش پزشکان بیمارستان هم نتیجه نداد”.

بنابر اعلام پایگاه خبری ۱۲۵؛ تحقیقات درباره علت و چگونگی بروز این حادثه توسط عوامل انتظامی درحال انجام است.

مرگ دو کارگر جوان به دلیل انفجار در کارخانه صنایع شیمیایی دارویی

به گزارش ایلنا مورخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶، دو کارگر جوانی که در کارخانه شرکت صنایع شیمیایی دارویی ارسطو مشغول بودند، در پی انفجار روز جمعه در این کارخانه مصدوم شده و در نهایت جان خود را از دست دادند.

سامان رنجبر و حسن کرد دو کارگر این کارخانه که به دلیل سهل‌انگاری و تجمع بخار ناشی از حلال‌های انبار شده  به ویژه بخار استون و انفجار آن دچار سوختگی شدید شده بودند ،فوت شدند.

اگرچه هنوز چرایی این واقعه از سوی متخصصان و کارشناسان مربوطه سندیکای تولید‌کنندگان مواد اولیه دارو منتشر نشده‌است اما برپایه گزارش «پایگاه خبری سالم خبر» فرشاد محمودی‌فر، رئیس آتش‌نشانی شهرک صنعتی کاوه با بیان اینکه مسائل ایمنی کارگران هر کارخانه‌ای مربوط به قوانین اداره کار می شود گفت: “هر کس به عنوان کارگر در هر واحد صنعتی مشغول به کار باشد براساس آیین نامه حفاظت فنی اداره کار تحت نظارت این نهاد است”.

وی افزود: “اگرچه تمامی این قوانین با جزئیات آن در آیین‌نامه قوانین کار  وجود دارد اما در برخی مواقع اجرا و نظارت کافی از سوی اداره کار  به طور دقیق صورت نمی‌گیرد”.

محمود‌ی‌فر با اشاره به حادثه کارخانه ارسطو اظهار داشت: “درباره این  واحد صنعتی  تولید دارو که مانند سایر کارخانجات تولید مواد اولیه دارو با مواد خطرناک و شیمیایی سروکار دارد باید گفت قبل از هر چیز  این وظیفه سازمان غذا و داروست که با  نظارت کامل از موارد ایمنی کارکنان باخبر  باشد. چرا که سازمان غذا و دارو قبل از راه‌اندازی خط تولید و براساس دستورالعمل‌های خود مجوز استاندارد دستگاه‌ها را  برای آن واحد مشخص ، صادر می‌کند”.

وی در مورد انفجار کارخانه ارسطو نیز افزود: مسئولان این  کارخانه قطعا در گزارش خود توضیح خواهند داد که چرا بخار استون تجمع یافته است که پس از آن به‌دلیل الکتریسیته ساکن، جرقه یا زدن کلیدی این انفجار اتفاق افتاده است.

رئیس آتش نشانی شهرک صنعتی کاوه در مورد فعالیت این گونه واحدهای صنعتی که با مواد شیمیایی و سمی سر وکار دارند، توضیح داد که نکته نخست قابل اهمیت در زمینه ایمنی سلامت افراد است که اکثرا با استنشاق حلال های شیمیایی مشکلاتی برای سلامتی آنان ایجاد می شود. سیستم تهویه مناسب و وسایل حفاظت فردی از ابتدایی ترین تمهیداتی است که یک واحد صنعتی از این دست باید به آن مجهز باشند.

«ایمنی مغفول مانده»

نکته مهم این است اگر چه مسئولان خطوط تولید دارو در موارد اتفاقات ناخوشایند با مقایسه خود با کشورهای دیگر خط کش اندازه گیری گذاشته و به این نتیجه می رسند که در این قبیل اتفاقات پایین ترین آمار را داشته و ایمن محسوب می شویم اما تکرار این اتفاقات به ویژه در خطوط تولید دارو نشان می دهد که سلامت کارکنان و کارگران در این حوزه مغفول مانده است.

محمودی‌فر با اشاره گذرا به وضعیت ایمنی واحد های صنعتی گفت: “در برخی واحدهای صنعتی با توجه به وسعت کار نه تنها به اندازه  کافی کپسول‌های اطفا حریق ندارند که براساس مواد شیمیایی که در کارخانه موجود می باشد نیز کپسول انتخاب نمی شود”.

انفجار چاه فاضلاب در ممسنی موجب مرگ سه تن شد

به گزارش ایرنا مورخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶، رعایت نکردن نکات ایمنی باعث انفجار چاه فاضلاب یک واحد مسکونی در ممسنی شد که جان پدر و مادر خانواده و یک کارگر را گرفت.

سرهنگ عبدالمناف رضایی دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: “کارگر متوفی برای تخلیه چاه فاضلاب این واحد مسکونی از ماده کاربیت استفاده کرده و پس از آن برای مشاهده وضعیت عمق چاه کبریت را روشن کرده بود و همین امر موجب انفجار چاه و جان باختن کارگر و پدر و مادر این خانواده شد”.

وی بیان کرد: “بر اثر شدت انفجار، این واحد مسکونی به طور کامل تخریب شده و افزون بر این به برخی از منازل اطراف این خانه نیز آسیب رسیده استگ.

شهرستان ممسنی به مرکزیت نورآباد در فاصله ۱۵۸ کیلومتری غرب شیراز واقع شده است.