بازداشت شدگان در تجمع روز جهانی زنان تفهیم اتهام شدند

در تجمعات روز جهانی زنان شمار زیادی از فعالان مدنی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند، عمده اتهام این افراد “اقدام علیه امنیت ملی” عنوان شده است، تاکنون دست‌کم چهار تن از مردان بازداشت شده در تجمع اعتراضی روز زنان به زندان فشافویه و دست‌کم ۱۴ زن بازداشت شده نیز به زندان قرجک ورامین منتقل شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از بی‌بی‌سی، شماری از بازداشت‌شدگان تجمع روز جهانی زن در تهران به “اقدام علیه امنیت ملی” متهم شده‌اند.

به گفته فعالان جنبش زنان در ایران دست کم ۱۴ زن بازداشت‌شده به زندان قرچک منتقل شده‌اند و در تماس تلفنی با خانواده‌هایشان از عدم دسترسی مناسب به آب و وسایل بهداشتی خبر داده‌اند.

گفته می‌شود دست کم چهار نفر از مردان بازداشت‌شده هم به زندان فشافویه منتقل شده‌اند.

روز پنجشنبه بنا بود با دعوت فعالان جنبش زنان در ایران برای اعتراض به تبعیض‌های موجود علیه زنان، از جمله شرایط نامناسب بازار کار ایران، تجمعی مقابل وزارت کار برگزار شود، اما ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی اقدام به ضرب و شتم و بازداشت حاضران کردند.

شمار بازداشتی‌ها بیش از ۸۰ نفر بود، اما در ساعات پایانی پنجشنبه و ساعات اولیه جمعه حدود ۶۰ نفر آزاد شدند.

به برخی از بازداشت‌شدگان نیز وعده آزادی داده شده و یا برای آنها قرار کفالت و وثیقه تعیین شد، اما برخی با وجود تامین قرار از بازداشتگاه وزرا به زندان منتقل شدند.

شهلا انتصاری و زهره اسدپور، از فعالان باسابقه جنبش زنان ایران از جمله بازداشت‌شدگان هستند.

سودابه رخش و علی سالم، خبرنگاران روزنامه شرق، به همراه دو روزنامه‌نگار دیگر، مولود حاجی‌زاده و آینا قطبی هم بازداشت شده‌اند.

کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای خواهان آزادی فوری بازداشت‌شدگان شده است.

در این بیانیه آمده است: “هنوز امواج صدای مردم در اعتراض سراسری دی‌ماه از فضا پاک نشده ،هنوز صدای دولتمردان که گفتند: اعتراض حق مردم است در فضا محو نشده است که می‌بینیم و می‌خوانیم ضرب و جرح و دستگیری و دادگاه و زندان برای کارگران و زنان و جوانان و هر قشر معترض دیگر به امر روزمره‌ی جامعه بدل شده است.”

در ماه‌های اخیر اعتراضات گروه‌های مختلف منتقد در ایران بالا گرفته و نیروهای امنیتی اقدام به ضرب و شتم و بازداشت هزاران تن از معترضان کرده‌اند.