مدارس تخریبی بلای جان دانش‌آموزان سیستان و بلوچستان

در حالی هر لحظه جان دانش آموزان جنوب شرق به دلیل وجود مدارس غیر استاندارد که نیازمند تخریب و بازسازی هستند در معرض خطر است که مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان عدم تخصیص اعتبارات را بزرگترین مشکل موجود در استان می داند. سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشور محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از راه دانا، سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشور محسوب می شود و با توجه به وسعت و پراکندگی بالای جمعیت، ارائه خدمات نسبت به دیگر نقاط کشور سخت تر است.

در بخش فضای آموزشی برخی از نقاط این استان پهناور با کمبود و نبود کلاس درس مواجه است و گاها کلاس های درس موجود نیازمند تخریب و بازسازی می باشد.

در این راستا مدارس تخریبی گاها دچار حوادث شده و زمینه ای برای مجروح و یا کشته شدن دانش آموزان و معلمان می شود که نمونه بارز آن را می توان کشته شدن معلم فداکار حمیدرضا گنگوزهی در ۱۵فروردین سال گذشته در خاش دانست که برای نجات جان دانش آموز، جان خود را از دست داد.

اخیرا نیز در روستای توکر دهستان ابتر بخش مرکزی ایرانشهر درب مدرسه کانکسی در مقابل پای نماینده این شهرستان به زمین افتاد که فیلم این جریان نیز بازنشر فراوانی در شبکه مجازی داشت.

در کنار این روستا نیز روستایی به نام ناصرآباد وجود دارد که حدود ۸سال قبل به دلیل افتادن درب مدرسه خشت و گلی بر روی دانش آموز، جان او را گرفت، با پیگیری مسئولان دو کانکس برای دانش آموزان دبستانی این روستا جایگزین مدرسه خشت و گلی شد و قول ساخت یک فضای آموزشی استاندارد را نیز به مردم این منطقه داده بودند اما تاکنون به نتیجه ای نرسیده است.

مسئولان به فکر جان دانش آموزان مناطق محروم نیستند

عطاالله سیاخانی دهیار روستای ناصرآباد از توابع دهستان ابتر بخش مرکزی ایرانشهر با اشاره به این مطلب که مسئولان به فکر مردم و دانش آموزان نیستند، گفت: “بعد از کشته شدن دانش آموزی در فضای آموزشی خشت و گلی این روستا، تنها دو کانکس را جایگزین آن فضا کردند و قول ساخت یک فضای آموزشی استاندارد را به مردم دادند”.

پروژه درحال خاک خوردن است

وی افزود: “پس از چند سال در سال ۹۴کلنگ ساخت مدرسه ۴کلاسه امام رضا این روستا به زمین زده شد اما پس از رساندن ساختمان تا سقف، عملیات متوقف شد و پروژه درحال خاک خوردن است”.

وی ادامه داد: “۷۰دانش آموز دختر و پسر این روستا در کانکس هایی درحال درس خواندن هستند که در زمستان ها دارای هوایی بسیار سرد و در تابستانها دارای فضای بسیار گرم هستند”.

وی از مسئولان در خواست کرد به جای کار های متفرقه به مشکلات مردم رسیدگی کنند و برای رفع مشکلات آنها تلاش کنند.

عدم تخصیص اعتبارات بزرگترین مشکل است

علیرضا راشکی مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت: “متاسفانه با عدم تخصیص اعتبارات در استان مواجه هستیم اما با این حال پروژه های فعال در حوزه فضای آموزشی در استان وجود دارد”.

وی افزود: “امسال ابلاغ ۳۰درصدی اعتبارات به دست ما رسید که تنها با آن توانستیم بخشی از مطالبات پیمانکاران را پرداخت کنیم”.

وی تاکید کرد: “درصورتی که ابلاغ بعدی اعتبارات به دستمان برسد، پروژه های نیمه کاره و نا تمام به مثل مدرسه روستای ناصر آباد را آغاز خواهیم کرد و احتمالا تا شب عید این امر تحقق پیدا کند”.

راشکی اظهار کرد: “پروژه های نا تمام و نیمه کاره در استان وجود دارد که در این زمینه در کنار تلاش دولت، نیازمند حضور و فعالیت بیش از پیش خیرین مدرسه ساز برای اتمام این پروژه ها می باشد و در این راستا خیرین را نیز در اداره کل به این سمت و سو هدایت می کنیم”.