نماینده مجلس؛ طرح مجلس برای توقف اجرای احکام اعدام در ملاءعام

عزت الله یوسفیان ملا نماینده آمل و لاریجان در مجلس و طراح طرح نحوه اجرای احکام اعدام، قطع و نقص عضو گفت که این ماده واحده دارای یک تبصره است که در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد و در واقع به دنبال ساماندهی اجرای احکام اعدام و قطع عضو  و نقص عضو در ملاء هستیم. یوسفیان ملا با بیان اینکه اجرای برخی از احکام در ملاءعام آثار، پیامد و بازتاب نامناسب اجتماعی به دنبال دارد، افزود “تماشای مجازات و صحنه اعدام آثار مخرب زیادی را بر روح و روان کودکان و نوجوانان بر جای می‌گذارد و در برخی موارد نباید در ملاءعام اعدام اجرا شود”.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خانه ملت، عزت الله یوسفیان ملا به عنوان طراح طرح نحوه اجرای احکام اعدام، قطع عضو و نقص عضو در مورد این طرح، گفت: “این ماده واحده دارای یک تبصره است که در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد و در واقع به دنبال ساماندهی اجرای احکام اعدام و قطع عضو  ونقص عضو در ملاء هستیم”.

نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اجرای برخی از احکام در ملاءعام آثار، پیامد و بازتاب نامناسب اجتماعی به دنبال دارد، افزود: “تماشای مجازات و صحنه اعدام آثار مخرب زیادی را بر روح و روان کودکان و نوجوانان بر جای می گذارد و در برخی موارد نباید در ملاءعام اعدام اجرا شود”.

وی افزود: “البته در جایی که قانون و شرع اجرای مجازات را در ملاءعام تعیین کرده بحثی جدا است اما در مواردی که نیازی به اجرای احکامی مانند مجازات اعدام یا قطع عضو در ملاءعام وجود ندارد و قانون صراحت ندارد نباید در ملاءعام اجرایی شود بلکه باید در فضای زندان یا فضاهای بسته اجرا شود”.

این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: “همچنین در طرح مذکور به دنبال این هستیم که تماشای مجازات هایی که اجرای آنها در ملاءعام لازم است توسط افرادی که ناراحتی قلبی دارند و زیر ۱۵ سال هستند ممنوع شود”.

نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه طرح نحوه اجرای احکام اعدام، قطع عضو و نقص عضو به زودی در کمیسیون قضایی بررسی و به صحن علنی ارائه می شود، ادامه داد: “انتظار می رود با تعیین تکلیف این طرح اثار ناشی از تماشای صحنه اعدام به حداقل برسد”.

لازم به ذکر است بنا بر گزارش سالانه سازمان عفو بین‌الملل، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران هم در گزارش سالانه خود اعلام کرده بود بیش از ۶٠ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحاً آن را اعدام “مخفیانه” می خوانند.

بر اساس داده های ۲۹۴۵ گزارش ثبت شده در مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سالی که گذشت (اول فروردین ۱۳۹۶  تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۶) دست کم ۳۲۲ شهروند اعدام شدند و ۲۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۲۳ حکم اعدام که در ملأعام بوده است.

در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر به گزارش سال ۲۰۱۷ این سازمان که اخیراً منتشر شده مراجعه نمایید. شما می‌توانید اسلایدهای گزارش پیش رو را نیز به‌صورت پی دی اف از اینجا دانلود کنید